Huidige expositie: Drugs en Criminaliteit

De huidige expositie “Drugs en Criminaliteit” is opgebouwd uit een stuk historie, waarin zichtbaar wordt gemaakt hoe drugs worden gemaakt, hoe ze eruit zien en op welke manier de politie de verkoop en smokkel van drugs bestrijdt.

Daarnaast is ruimte ingericht om het onderwerp drugsdealen nader toe te lichten.

Bijvoorbeeld wat is legaal, wat wordt gedoogd en wat is illegaal, hoe herkennen we drugsgebruik en hoe voorkomen we deze ergerlijke overlast.

Criminaliteit is een direct gevolg van drugsgebruik. Straatdealen, roof en diefstal, dagelijks zijn de gevolgen van drugsgebruik zichtbaar voor ons allemaal.

En dan dringt de vraag zich op wat de politie hiermee doet, wat kunnen we zelf doen en hoe beschermen we onze jeugdigen tegen de verlokkingen.

Voorts is een hoek ingericht waar de gang van zaken rond het onderzoek naar drugs en het proces van arrestatie van verdachten in beeld is gebracht.

De expositie geeft een goed beeld van de gangbare hard- en softdrugs. Daarnaast kunt u de in het verleden gebruikte drugs bekijken. Ook zaken als de in het verleden gebruikte methode voor het bereiden van drugs en de gebruikte smokkelmethoden zijn te bewonderen. Hiernaast vindt u wat foto’s hieromtrent.

U kunt de expositie individueel bezoeken maar u kunt ook met een groep een verzorgde rondleiding aanvragen. In ieder geval is de expositie zo opgebouwd dat u een goed beeld krijgt van een onderwerp dat dagelijks speelt.

Was de eerste hennepplantage in het verleden een bezienswaardigheid, het politiemuseum laat u graag zien hoe het thans hiermee is gesteld.